IMS AkupunkturIntramuskulær stimulation (IMS) er en speciel akupunkturform, der bygger på videnskabelige neurofysiologiske principper og muskellære.


Rygsøjlens knogler og led er konstant udsat for belastninger, og det kan forårsage stram og forkortet muskulatur som gør, at nerverne begynder at fungere dårligt. Dette kaldes indenfor IMS ”neuropati”, og betyder at nerverne og nerveenderne bliver ekstra følsomme, hvilket medfører at uskyldige og harmløse signaler bliver opfattet som smertefulde.


Det giver sig til udtryk over længere tid som kroniske smertetilstande. Der er ikke nogen skade på hverken knogler, led, muskler eller nerver, det er kun funktionen der er ændret. Derfor vil almindelige medicinske undersøgelser som røntgen eller skanninger ikke vise, at der er noget galt.


IMS er derfor ofte velegnet til smertetilstande hvor man ikke har kunnet påvise nogen skade. Jeg bruger akupunkturen som et supplement i behandlingen og ser de bedste resultater ved tennisalbue, hofte-, bækken- og ryg smerter.